Apartmani 4M

FIUMARE 2016 – smještaj već od 25E/dan za 2 osobe

 

Fiumare, festival mora i pomorske tradicije s kvarnerskim obilježjem, od 1. do 8. lipnja ponovno nas vraća “100 godina u prošlost”, u doba kada je prostor uz Mrtvi kanal bio mjesto svakodnevnog intenzivnog trgovačkog prometa. Ne propustite ovaj čar prošlosti i smjestite se  u Apartmanima 4M. Do 10.6. aktualni su akcijski paketi pa noćenje za 2 osobe košta samo 25 E.

fiumare-barke

Drvene barke na jedra usidrene u Mrtvom kanalu, trgovci i obrtnici u tradicijskim nošnjama iz svih krajeva Kvarnera, interaktivne radionice pomorskih i ribarskih vještina, brodomodelarske radionice, promocija starih običaja, gastronomska ponuda autohtonih jela i vina, organizirani razgledi povijesnih lokacija užeg središta grada, regate tradicijskih barki na jedra, izložbe fotografija i slika, predavanja, dani otvorenih paluba i muzeja… i ako vrijeme posluži, Ribarska fešta na Molo longu, samo su dio programa koje nudi peto po redu izdanje festivala Fiumare.

Svečano otvorenje festivala održat će se 2. lipnja u 12 sati ispred HNK Ivana pl. Zajca uz bogati kulturno-zabavni program i počasni defile Gradske straže Bakar i Bokeljske mornarice, “Bakarskih kapetana i gospode” i Kluba prijatelja Grada Trsata.

f2

U sklopu predprograma, za subotu 21. svibnja s početkom u 12 sati najavljeni su Likovni susreti u Jedrarskoj ulici – EX TEMPORE, te 4. jezerska regata tradicijskih barki na jedra u nedjelju 29. 5. u 12 sati u Fužinama.

U srijedu 1. lipnja, na Korzu ispred Turističkog informativnog centra – TIC održat će se prezentacija tradicijskih barki koje sudjeluju na festivalu FIUMARE 2016, uz proglašenje najizvornije tradicijske barke festivala i izložbu fotografija tradicijskih barki Mala barka: Marka Valjka i Mladena Šćerbea

f1

Regata tradicijskih barki na jedra, u akvatoriju luke i 3. svečani konvoj brodova i brodica Rijeka s mora održat će se u petak, 3. Lipnja.

 

U sklopu programa je i izložba “Prvi na svijetu – 150 godina riječkoga torpeda”, u organizaciji Muzeja grada Rijeke i Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, koja je postavljena u otvorenom depou željezničkog skladišta, a koja prikazuje zbirku torpeda, torpednih cijevi, žiroskopa i jedinstvenih tvorničkih prototipova nerealiziranih izuma te maketama, filmovima i projekcijama dočaravao više od stotinu godina povijesti izuma i tehnološkog čuda kojim se Rijeka proslavila u svijetu.

20160521_130102