Apartmani 4M

O Kostreni i okolici

Kostrena :

Kostrena je mjesto iz kojeg vam pogled otkriva cijeli Kvarnerski zaljev. Uživajte u mirisu mora, crkutu ptica, šetnji duž gotovo 3,5  km obalne šetnice ili se okupajte na nekoj od prirodnih šljunčanih plaža.

Prilazite li sa zapada ili istoka Kostrenu je lako naći. Od Zagreba ili Ljubljane automobilom udaljena je samo sat i pol vožnje pa je uživanje u predivnom moru bliže nego ikada.

Odlučite li se za sport, na raspolaganju su Vam jedrenje, ronjenje, tenis, trčanje, vožnja bicikla, vježbanje na spravama u prirodi na vrhu naše Kostrenske šetnice –tzv Trim staze. Obalni put dugačak je više od 3 kilometra i prava je prilika za ljubitelje dugih šetnji uz more. Ako poželite predah, uz čitav obalni put postavljene su klupe za odmor, a djeca će naći svoju zabavu na dječjem igralištu. Ako se zaželite gradske vreve, kupovanja, muzeja, kina ili kazališta – Rijeka, nama najbliži grad, udaljen je samo 5 kilometara. 25 minuta autom udaljene su Opatija bajna ili Crikvenica, a Kostrena je idealna polazna točka za otkrivanje ljepota Kvarnera i Gorskog kotara u kombinaciji sa smještajem van vreve velikog mjesta tik uz čisto more i šetnicu.

 

Pješačke staze – Označene pješačke staze na mjestima su omeđene prekrasnim suhozidima, ali ono što stazama daje posebnu draž su mirisi raznih biljaka koje cvatu tik uz staze. Kadulja, pelin, majčina dušica, vrijesak, ciklame, visibabe, orhideje, šafrani, poneki zumbul, primorski bor, hrast crnika i još mnoge druge biljne vrste čine ove staze zaista čarobnima.

Pješačke staze

Biciklističke staze – link http://www.joomag.com/magazine/biciklistička-transverzala-riječkog-prstena-bike-route/0934876001405076359?short

Predivne plaže i šetnica duga 3 km ¨!

slika 23 slika 24 slika 25 slika 26 slika 27 slika 29 slika 30Ako poželite Kostrenu i Rijeku pogledati iz zraka, nema problema !

 

Neke fotografije i video zapis vlasništvo su TZO Kostrena o kojoj više možete saznati na http://www.tzo-kostrena.hr/?action=facility&idobjecta=48#.VhACYJbouh0